Skip to content

Wie wil zoekt een mogelijkheid, wie niet wil zoekt een reden. Gretig Coaching

Wiewilzoekteenmogelijkheid

Dit vind ik zo boeiend om te zien in coachgesprekken. Gedragsverandering is spannend. Want soms weet je wel heel goed wat je niet meer wilt, maar wat gebeurt er als je jouw patronen gaat doorbreken? Wat zal er dan anders zijn? En hoe gaat jouw omgeving hierop reageren?

Als mensen weerstand voelen om iets te veranderen, dan is het heel belangrijk om de vraag kleiner te maken, om niet meteen stappen te willen zetten, maar om eerst nog meer het lijf erbij te betrekken en contact te maken met wat de kleinste(!) verandering zou kunnen opleveren. Jezelf voorstellen hoe je leven eruit ziet als je dat andere doet.

Ik kijk naar hoe de persoon reageert, luister naar de woorden die worden gebruikt en van wie deze gedragsverandering moet plaatsvinden, wat de positieve intentie is van het huidige gedrag (die is er namelijk áltijd!) en we bespreken vaak nog een aantal mogelijke andere opties, zodat er meer ruimte komt om uiteindelijk de beste keuze te maken voor dit moment.

Wat zou jij anders willen?

#zelfonderzoek #grondig #slowdown #lijf #hoofd #gedragsverandering #willen #moeten #keuzemogelijkheden #taal #gretig #coaching #persoonlijkeontwikkeling

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten