Skip to content

Voortdurend onderweg

Ik ben op reis in een prachtig land. Steeds naar een andere plek, een nieuwe omgeving. Ik maak een heerlijke wandeling in de natuur. Vertragen, in het moment zijn, daar ligt voor mij de uitdaging. Ik heb mezelf beloofd daar aandacht voor te hebben deze reis. Mijn hoofd heeft zoveel ideeën, verhalen, wensen en ik weet inmiddels dat door ‘stilstaan’ belangrijke inzichten in mezelf omhoog komen. Dan krijg ik antwoorden, is er contact met mijn ‘weten’ en krijg ik vaak mooie ideeën.
Ik neem een flinke teug frisse lucht (het heeft net geregend) en geniet van de wolken, de bomen en het wijds uitzicht over het meer. Op het moment dat er een tevreden glimlach om mijn mond ontstaat en mijn gedachten even tot rust lijken te komen zie ik hem. Heel langzaam, beheerst, met het bagagekoffertje op z’n rug, kruipend over het pad. Ik blijf staan en bekijk het beestje. Wat een durfal, zo midden over het pad. Waar ga je heen? Is het gras daar groener? Waarom neem je dit risico? Wat heb je trouwens een mooi huisje! Ik besluit een foto te maken, als anker voor mijn belangrijke les om vaker te vertragen.
Ik besef op een diepere laag, dat ik bezig ben met míjn reis en ik altijd de belangrijkste dingen met me meeneem, ik risico’s neem, omdat ik weet wat ik wil en ik beloof mezelf vandaag om vanaf nu nog meer te genieten van elke centimeter die ik afleg. !

Had ik het over het belang van vertragen? Nou, vanmorgen twee lekke banden onder onze huurauto. Dat zorgde voor de nodige vertraging! En steeds als er frustratie opwelde kwam er meteen een glimlach, hier had ik immers (gisteren nog!) zelf om gevraagd. En wat is nou écht het probleem? De behulpzaamheid van de mensen hier, zittend in de zon, wachtend op de takelwagen. Ik hoef niets, ik moet niets. Dus hoe erg is dit wérkelijk? Ik berust in wat er nu is, kijk om me heen, observeer. Geniet van de omgeving. Ik sluit af en toe mijn ogen en besef dat ik me echt gelukkig voel.

 

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten