Skip to content

Voorkomen is beter dan…

“Voorkomen is beter dan genezen.”

Dit is een zin die ik de laatste weken vaker heb gelezen en gehoord en die blijft resoneren.

Na de derde keer, dat deze zin in korte tijd voorbijkwam, heb ik mezelf beloofd dat het bij een vierde keer het onderwerp van mijn blog zou worden. Nou, bij deze dus!

En het signaal wordt nog duidelijker. Ik lees gisteren een prachtig boek ‘Vader Aarde’ van Olov Smit, waarin wordt beschreven dat in stammen gebruik wordt gemaakt van gerichte kruidenmengsels en deze al in een heel vroeg stadium worden aangeboden, nog voordat die ziekte zich daadwerkelijk in het lichaam manifesteert. Dit intrigeert me. Een vooruitziende blik…

Hoe vaak horen we mensen niet zeggen: “Ja, als ik het nu achteraf bekijk, had ik dit wel zien aankomen.” Waarom laten we het zo ver komen?

Natuurlijk hebben alle ervaringen die we opdoen een bedoeling en boodschap. Volgens mij mogen we in veel gevallen toch echt veel eerder luisteren naar de signalen van ons lichaam.

Ik geloof erin dat we onszelf gezond kunnen maken en houden. Daarvoor heb je jezelf goed te leren kennen. Je gedachten, gevoelens, patronen, je talenten, je valkuilen, …. En op dit vlak is nog veel winst te behalen!

Weet jij wat jouw energiegevers zijn? Besteed je daar elke dag voldoende aandacht aan? Doe jij de dingen die voor jou goed voelen? Zit je lekker in je vel op je werk? Heb je voldoende contact met die fijne en voor jou belangrijke mensen om je heen?

Gun jezelf die coach, een mentor, een inspirator. Iemand die minimaal twee keer per jaar met zijn volle aandacht een paar uur met jou de belangrijke dingen in jouw leven doorneemt. Samen met jou kijkt waar verbeterpunten liggen, waar meer aandacht naartoe mag, zodat jij je in alle contexten van je leven gezond en gelukkig voelt.

En ja, ga ook juist naar die coach als het goed met je gaat! Want hoe zorg je ervoor dat dit zo blijft? Maak een plan. Investeer in jezelf.

Echt, uit eigen ervaring kan ik je dit van harte aanbevelen. Het werkt echt! Geloof me, er valt zoveel te ontdekken en hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij voor jezelf kunt zorgen. Dat heeft een positieve uitwerking op alles wat je doet.

 

Check nu eens bij jezelf:

Wat heb je nu nodig?

Welk signaal geeft je lijf?

Wat ga je nu doen om daar gehoor aan te geven?

 

Doe het!

 

Met gretige groet,

Ingrid Bijlmakers

 

 

 

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten