Skip to content

Verwachtingen die toch anders uitpakken. Gretig Coaching

Vooraf verwachtingen hebben en dat het allemaal volledig anders uitpakt… Ken je dat?

Ik zit er middenin. Een week training op Schiermonnikoog. Met een club ondernemers werken aan gretige plannen, al mijn losse eindjes en toffe ideeën aan elkaar knopen. Het weken lange voorwerk was al gedaan, ik zou mijn masterplan hier op het eiland gaan ‘inkoppen’. Niets is minder waar.

Het plan is nu losser dan ooit tevoren. De vorm is veranderd. Ik ben zo ongeveer opnieuw begonnen. Vandaag kan ik dit schrijven, want de nieuwe contouren zijn zichtbaar.

Ik heb mijn ‘missing link’ in mijn plan ontdekt.
En die kwam niet door erover na te blijven denken en hard aan het werk te gaan.

Na enorme weerstand aan het begin van deze week (ik kom hier om te creëren, ik wil dóen, ik heb het al bijna, alleen nog maar even het puntje op de i zetten…) ben ik een dag later na prachtige geleide meditatie, gesprekken met Patty en Marloes alleen maar buiten geweest, op het strand, de wind in de haren, vertragen. Een cadeaudag. Mijn laptop niet opengeklapt.

Vanmorgen de intentie voor de dag gevoeld en ‘concretiseren’ kwam naar boven. Ik heb hulpbronnen ingeschakeld, mijn vragen gesteld aan verschillende mensen, mijn proces gedeeld en toen buitelden de inzichten over elkaar heen!
Sneller dan ooit. Moeiteloos. Oh yes!

Creëren doe je vanuit de juiste stemming.
Daaraan moet je je durven overgeven als je merkt dat je stemming aangeeft dat eerst iets anders nodig is, terwijl er zoveel werk ligt.
Ik ben deze week, hier op Schiermonnikoog, het experiment aangegaan. Misschien wel voor het eerst in mijn leven. Een belangrijke les in ‘vertrouwen’. En het smaakt naar meer!

“Als je de kust niet durft te verlaten, zul je nooit nieuwe werelden ontdekken”

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten