Skip to content

Uit de hand gelopen

Precies één jaar geleden ben ik, vanwege mijn 10-jarig Gretig Coaching jubileum gestart met het opnemen van gesprekken met fijne, leuke, interessante mensen die mij hebben geïnspireerd op mijn pad als zelfstandig ondernemer.

Ik dacht dat het bij 10 gesprekken zou blijven.

Voor elk gretig ondernemersjaar één inspirerend gesprek.
En deze opnames zou ik dan bundelen en als cadeautje aanbieden aan mijn klantenkring in de afgelopen tien jaar.

…ehm….na de eerste drie enthousiaste opnames veranderde mijn plan.

De Gretig Coaching Inspiratiepodcast werd geboren.


In februari 2024 heb ik de 40e(!) Gretig Inspiratiepodcast-aflevering opgenomen!

Oh oh oooohhh, wat is dit leuk om te doen zeg!

En in élk gesprek zit wel een toffe take away message!


Heb jij al een aflevering geluisterd?

Ben jij überhaupt van de podcasts?


Ik luister allerlei verschillende podcasts!
Er gaat een wereld voor me open.


In deze inspiratiemail van 1 maart 2024 stuur ik jou het overzicht van alle gretige podcasts tot nu toe met een hele korte beschrijving, zodat je kan zien wat er allemaal aan bod gekomen is.

Weet dat de meeste gesprekken over véél meer gaan, dan alleen dat korte zinnetje wat ik nu met je deel. Maar ja, het moet ook een kléin beetje overzichtelijk blijven 😉


Wat ik jou toewens is dat ook jij nog veel vaker mooie, inspirerende gesprekken aangaat met de mensen om je heen.

Met mensen die je goed kent, maar ook zeker met mensen die je minder goed kent!

Laat je verrassen door wat er aan bod komt.

En ik vraag je, voordat ik de lijst met je deel, met wie ik ook zeker een keer om tafel moet?

Noem een naam van iemand waarmee ik absoluut in gesprek zou moeten (en dat mag jijzelf ook zijn!).

Ik ben hartstikke nieuwsgierig wie jij adviseert.

Oké, hier komt het overzicht!!

Ga er maar even voor zitten.

VEERTIG STUKS!

schema

 

Dit is de link waarop je ze allemaal kan vinden: https://gretig.nl/podcasts/
Of via Spotify of Apple Podcasts, dat kan ook.

En er zijn ook een flink aantal gesprekken op video opgenomen!
Check mijn YouTube kanaal Gretig Coaching.

1 jaar Gretig Podcast:

#1 Yvonne Dam:
Interessant gesprek over businesscoaching, cheerleaders en hoe je succesvol doelen stelt als zelfstandig ondernemer en hoe je meer tijd in een dag kunt krijgen. Je kan een tof cadeau aanvragen!

#2 Sabine Wolters:
Sabine deelt over haar ideeën en wensen voor het (her)inrichten van het onderwijs, over NLP en natuurlijk delen we allerlei inzichten en tips met jou over hoe wij ons buddyschap hebben ingericht.

#3 Mayke Langenhorst:
Deze superleuke dialoog gaat onder andere over hoe intense ervaringen in je leven een boost kunnen geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling en we spreken over de kracht van een visionboard.

#4 Tessa Deen:
Ik deel mijn persoonlijke ervaringen hoe Tessa werkt met de paarden als co-coaches en zij deelt over hoe zij de wijsheid van het dierenrijk praktisch inzet om haar eigen leven vorm te geven.

#5 Patty Post:
Verrassend leuk en super praktisch gesprek over je blauwdruk, levensthema’s, gedragspatronen, de kosmos, astrologie en spiritualiteit.

#6 Roos Casemier:
Een mooi gesprek met talentcoach Roos over je goud delven en hoe jij je talenten kan ontrafelen en we praten over loopbaanvraagstukken die we in onze praktijk tegenkomen.

#7 Nele Odeur:
Met deze gretige enthousiasteling in gesprek over etnobotanie en hoe zij wetenschap op een niet saaie, humorvolle manier kan overbrengen. En ook praten we over creatieve creatieprocessen!

#8 Danielle Bax:
Deze podcast met de gepassioneerde loopbaancoach Daniëlle zit vol tips, adviezen, ideeën, goede vragen die je jezelf kan stellen als het gaat om werkplezier, werkgeluk en het vinden van die nieuwe baan.

#9 Martine Roodvoets:
Het gesprek begint over haar visie en rol als trainer in het zorgonderwijs en het loopt over in een waardevol gesprek over persoonlijke groei en NLP en we delen mooie, inzichtgevende oefeningen met je.

#10 Daniëlla Keijsers:
Een openhartig, persoonlijk gesprek over verlies en rouw, de verschillende vormen van verlies en praktische tips over wat je het best kan doen bij mensen in rouw.

#11 Ine Louwers:
Over de wijsheid van je lichaam, bewustzijn vergroten en over de rol en het effect van mannelijke- en vrouwelijke energie in de liefdesrelatie.

#12 Mirian van Leeuwen:
Qua energie en enthousiasme zou Mirian mijn zus kunnen zijn! We praten over het runnen van een eigen coachpraktijk en delen vraagstukken uit de praktijk en ook tips hoe je een goede coach kiest.

#13 Nicole Minneboo:
Nicole is mijn favoriete fotograaf en ik ga in gesprek over hoe dat werkt met inspiratie, creativiteit en intuïtie. Een heerlijk spontaan gesprek vol humor en wijsheid.

#14 Inge Morrenhof:
Als twee vakidioten storten wij ons op een gesprek over teamcoaching, teameffectiviteit, teamdynamiek, delen openhartig over onze ervaringen en valkuilen.

#15 Saskia van Ommen:
Een podcast voor ondernemers die het team willen uitbreiden. Saskia is online business manager, wat doet zij precies en waarom is het handig om haar tijdig in te schakelen?

#16 Els Vonk:
Els deelt over haar carrière als directeur van een basisschool, over haar coachpraktijk, familieopstellingen, systemisch werken in het onderwijs en vrouwencirkels.

#17 Pauline van Gorp:
Multipotentialite’ Pauline vertelt in deze podcast over de keuzes in haar loopbaan, haar eigen bedrijf, over NLP, mBIT en over dingen vooral niet doen zoals het ‘heurt’.

#18 Marloes Halmans:
Een superleuk gesprek over afstemmen op wat de bedoeling is. We spreken over intuïtie, alignment, flow, ziel, hogere zelf, bewustzijn, universum. Kortom, een lekker praktische podcast ;)!

#19 Kim Meijers:
Een personal stylist aan het woord over de kracht en impact van een goed gekozen kledingstijl qua kleur, materiaal en snit. Ook delen we over wat je kan verwachten als je voor zo’n tof traject kiest.

#20 Jan van Hees:
Jan is personal trainer en we praten over ‘body-mind connection’ en hoe je lichaam met je communiceert en hoe je signalen kan interpreteren.

#21 Sabine Wolters en Ingrid Bijlmakers:
Over onze retraite naar Schiermonnikoog. Wat spoken wij daar nou eigenlijk uit? Hoe werkt onze succesformule? Wat doen we tijdens de retraite en hoe kun jij dit ook voor jezelf organiseren?

#22 Teaminspiratie deel 1 met Ingrid Bijlmakers:
Next level constructief en inspirerend teamoverleg, hoe doe je dat? In deze podcast praktische handvatten voor een efficiënter en energiegevend teamoverleg! Inclusief hand-out.

#23 Michel Leussink:
Eigenaar van De Trainingsboerderij in Hengelo. Een tof gesprek over zijn kijk op leiderschap. Michel deelt ook zijn e-book over teamdynamiek.

#24 Laurie Moeliker – Sieben:
Je stem is het instrument, waaraan je kan horen hoe het écht met je gaat.
Je stem is ook een ingang voor diepgaande persoonlijke ontwikkeling. Een gesprek over stembevrijding, wat zingen met mensen doet, over soundhealing en over zingen voor mensen in hun laatste fase van het leven.

#25 Ine Louwers:
Mentor en inspirator op het gebied van bewustzijnsontwikkeling.
Ine’s praktijk in Mierlo heet ‘Nieuwe Blik’. Met een andere blik kijken naar jezelf, naar gedachten, situaties, ervaringen en naar wat zich op wereldtoneel afspeelt. Laat je inspireren door dit gesprek over het verhogen van je frequentie.

#26 Froukje Wieberdink:
Een podcast over persoonlijk leiderschap. We delen onze ervaringen die wegwijzers zijn geweest op ons pad. Aan de slag met bewustwording, zelfleiderschap, het vergroten van zelfkennis, contact maken met verlangens en het trainen van een sterke, helpende mindset.

#27 Sascha Fokker:
Tips en inspiratie over spannende keuzes in je loopbaan aan de hand van het pad van Sascha (loopbaanadviseur). Leuk om haar verhaal als rode draad te gebruiken en te merken dat elk carrièrepad inspiratie biedt voor zelfreflectie.

#28 Susan Hendriks en Astrid Reijnen:
Twee bestuurders over het veranderen van maatschappelijke systemen en structuren. Hoe kunnen we ontknopen wat niet meer dient? Ideeën over hoe te komen tot nieuwe systeemvormen die zich moeiteloos kunnen aanpassen aan dat wat er in het moment nodig is.

#29 Teaminspiratie deel 2 met Ingrid Bijlmakers:
Elk teamlid heeft invloed op hoe het in het team gaat
en of de doelstellingen worden behaald en of we het fijn, goed en leuk hebben met elkaar. Hoe kan jij jouw inspirerende rol op de werkvloer vervullen? Een podcast boordevol tips.

#30 Daniëlle Bax:
Een boeiend gesprek over teamsamenwerking en welke rol jij daarin kunt nemen. Hoe jij
een bron van motivatie en positiviteit kan zijn, en hoe dit niet alleen je eigen groei bevordert, maar ook het succes van jouw hele team.

#31 Ingrid Bijlmakers:
Een persoonlijke podcast van mij over mijn liefdesrelatie, intimiteit en de kracht van vrouwelijkheid. Wat gebeurt er als je werkelijk aandacht hebt voor je lichaam en de signalen waarneemt?

#32 Oefening – werkvorm: Contact met je doel:
Door deze oefening maak je op een diepere laag contact met jouw doel. Ik doe deze oefening zelf meerdere keren per jaar, ook met mijn klanten. Stem af op jouw gretige doelen en formuleer vervolgens een energiegevend actieplan.

#33 Sabine Wolters en Ingrid Bijlmakers over de retraite naar Schiermonnikoog:
We nemen je in deze podcast mee hoe wij een retraite organiseren, wat we doen, onze persoonlijke verhalen en inzichten tijdens zo’n verblijf op dit prachtige Waddeneiland.

#34 Hilde Ellerbroek:
Cultuurverschillen
als probleem, bedreiging of als toegevoegde waarde? In een internationale werkomgeving zien veel mensen cultuurverschillen als probleem of zelfs als bedreiging. Hoe kunnen we diversiteit als toegevoegde waarde zien?

#35 Roeland de Vos:
Ben je ondernemer met een website? Dan laat jij zeer waarschijnlijk kansen liggen. Let’s talk about your website! Hoe staat het met jouw online uitstraling en strategische keuzes in marketing?

#36 Astrid Baeten:
Astrid deelt in deze leuke podcast persoonlijke verhalen over haar pad en haar inspirerende ondernemersreis tot kleur- en kledingstylist, kapper, visagist en portretfotograaf.

#37 Ine Louwers:
Ben jij coach, therapeut of hulpverlener? Werk jij intensief met mensen? Dan is dit een ‘must listen’! Jouw lichaam is je belangrijkste instrument. Je lichaam inzetten als sensor in het contact met de ander. Hoe doe je dat?

#38 Lonneke Wouters:
Lonneke en ik spreken met elkaar over het lef hebben om keuzes te maken in je leven en je loopbaan. Over bewustzijn, mindfulness, intenties zetten en je zelfherstellende vermogen aanspreken. Zij deelt over krachtige effecten van yoga nidra en meditatie.

#39 Esther van Tuijl:
Esther is verpleegkundige en coach en deelt over haar ervaringen in de zorgsector, over NLP, over het goed inrichten van teamwork en over hoe je talentgestuurd werken stimuleert op de werkvloer.

#40 Jolanda Schilt – Francke:
Podcast over onze gedeelde passie, missie en onze kijk op de actuele ontwikkelingen in de zorgsector. Jolanda heeft haar eigen bedrijf ‘De Coachzuster’ en is verpleegkundige, coach, trainer en opleidingsadviseur.


Op naar de 50!

Laat me weten wat je tof zou vinden als dat aan bod zou komen in deze maandelijkse mail.

Ik plof sowieso weer op je digitale deurmat op 1 april.
Dan bestaat Gretig Coaching 11 jaar!
Yeehaa!

Sta nog bewuster stil bij de dingen in het leven waar je trots op bent.

Dat doet iets met je energie en enthousiasme.
Het maakt je leven zoveel leuker.

Vier wat je kan.
Vandaag.

Ben en blijf gretig,
Ingrid

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten

 • Goed fout

  Goed fout

  Inspirerend? Spread it! Share on Email Share on LinkedIn Share on Facebook
 • Doe eens gek!

  Doe eens gek!

  Inspirerend? Spread it! Share on Email Share on LinkedIn Share on Facebook
 • Een nieuw verhaal

  Een nieuw verhaal

  Inspirerend? Spread it! Share on Email Share on LinkedIn Share on Facebook
 • Voorspellende gave

  Voorspellende gave

  Inspirerend? Spread it! Share on Email Share on LinkedIn Share on Facebook
 • Uplevel contact met je dierbaren

  Uplevel contact met je dierbaren

  Inspirerend? Spread it! Share on Email Share on LinkedIn Share on Facebook

LAATSTE BERICHTEN