Skip to content

Stop planting flowers in peoples yards who aren’t going to water them. Gretig Coaching

Stop planting flowers in peoples yards

Als mensen geen vraag stellen, geef je geen antwoord of goed bedoeld advies. Let maar eens op hoe vaak dit toch nog voorkomt in de gesprekken die je voert. Ik betrap mezelf ook nog wel eens! :s Ik ben opgevoed door een liefdevolle moeder en tevens zeer gewaardeerde, enthousiaste jeugdhulpverlener… Denken in oplossingen, altijd mogelijkheden zien, eruit halen wat erin zit, is mij met de paplepel ingegoten. Het is voor mij best een klus geweest om mijn eerste impuls (tijdig!) te ontdekken, te onderdrukken en niet steeds heel hard aan het werk te zijn in het contact met mijn omgeving. Wat een verlichting! Het is echt een aanrader om te stoppen met invullen voor een ander. Ook al komt het uit een goed hart. Zoals Remco Claassen zou zeggen; “Mensen willen wel veranderen, maar willen niet veranderd worden.” Dus wacht tot een vraag wordt gesteld en geef daarna pas antwoord. #communicatie #advies #blijfinjemand #nivea #gretig #coaching #persoonlijkeontwikkeling

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten