Skip to content

“Sorry, dan moet je mij niet hebben, ik ben niet de juiste coach voor je.”

“Sorry, dan moet je mij niet hebben, ik ben niet de juiste coach voor je.”

Na de evaluatie van een teamcoachtraject vraagt de manager me om nog even te blijven zitten.

Hij heeft nog een vraag voor me.

Hij vertelt over één van zijn teams, waarvoor hij ook graag een coachtraject wenst.

Na twee minuten luisteren naar de situatieschets vraag ik of het team deze wens heeft of dat dit zijn verlangen is.

Het laatste blijkt het geval. Ik ben niet de juiste coach voor jullie.

“Helaas, ik werk alleen met gretige teams”, zeg ik. “Dat betekent dat ik werk met teams die zelf een hulpvraag neerleggen, kunnen verwoorden waar ze verbetering in wensen en ook een idee hebben hoe het resultaat na coaching eruit zou moeten zien.”

Hij is stil en kijkt me aan.

“Ik geloof zéker dat jij als manager een goed beeld hebt van wat er nodig is. En als jij dit in een inspirerend teamoverleg bespreekt en het team je dankbaar is voor het blootleggen van waar zij zoekende in zijn, dán kom ik graag een keer naar jullie teambijeenkomst, luister ik naar hun verhaal en vertel ik wat me opvalt en wat ik zou kunnen bieden. Ik maak een voorstel en vervolgens kiezen zij of ze met mij als teamcoach willen werken en of jullie akkoord gaan met mijn offerte.”

Nog een mooi gesprek gevoerd en teamoverleg volgt…
Ben benieuwd!

Heb jij binnenkort een teamvergadering? Lees dan ook dit blog met inspirerende vragen als inspiratiebron voor werkgeluk.

Ben en blijf gretig & duidelijk 

😉
Ingrid

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten