Skip to content

Coaching is écht
een cadeau aan jezelf!

In 2009 kreeg ik de behoefte om te onderzoeken wat ik wilde doen in dit leven, ik wilde mijn mission statement schrijven.
Dit heb ik onder begeleiding van een coach gedaan. Een prachtig proces. Heerlijk om mezelf te onderzoeken en steeds beter te leren kennen.

Mijn coach gebruikte technieken, die dagen na de coachsessie nog nagalmden in mijn hoofd en lijf. Ik was zo nieuwsgierig naar haar aanpak en ze vertelde me er uitgebreid over. En daar kwam voor mij alles in een stroomversnelling!

Profielfoto Ingrid Bijlmakers met boeken

Ik begon aan opleidingen voor persoonlijke groei. Het állergrootste cadeau aan mezelf! Mijn enthousiasme groeide met de dag en na het afronden van de ene opleiding, gaf ik me weer op voor een volgende.

Ik merkte dat deze ontwikkeling een enorm positief effect had op mijn relatie, mijn werk, het contact met mijn familie en vriendschappen en ook op mijn gezondheid. Ik voelde (en voel!) me energiek en gelukkig. Ik communiceerde duidelijker, meer vanuit mijn hart, omdat ik helder had wat ik echt belangrijk vind en waar ik voor sta. Ik stond ook meer open voor andermans perspectief.

Ik had steeds meer invloed op mezelf en de wereld om mij heen en kon makkelijker omgaan met de vele prikkels die op me af kwamen.

Ik studeerde veel en bracht deze theorie in de praktijk en oefende en experimenteerde met vrienden, familie en kennissen. En vervolgens kreeg ik vragen of ik nóg een keer tijd voor ze wilde maken, want ze veel aan mijn vragen en oefeningen gehad. En daar vonkte het… Ik wilde dit élke dag doen.

Op 1 april 2013, ben ik met mijn bedrijf ‘Gretig Coaching’ gestart. Ik krijg geregeld vragen over de naam van mijn bedrijf. Hoe ik op ‘gretig’ ben gekomen. Ik vertel het je in de verkorte versie. Ik wilde hoe dan ook een kort & krachtige naam, to-the-point, daar hou ik van. Er moest voor mij ook ‘beweging’ in zitten, omdat dát is wat ik graag voor elkaar wil krijgen. Mensen helpen in beweging te komen om datgene te bereiken wat ze zó graag willen. Gretig zijn! Er zit focus en enthousiasme in deze naam en ook dat past bij mij.

Deze bedrijfsnaam heeft voor mij ook nog een andere mooie betekenis. Mijn oma noemde mij vroeger Greet in plaats van Ingrid. Mijn moeder, broer en goede vrienden gebruiken deze bijnaam ook vaak.

Het zit er voor mij dus echt allemaal in. Gretig is me op mijn lijf geschreven.

Ik geloof echt dat de wereld mensen nodig heeft zoals jij en ik. Mensen die met enthousiasme en nieuwsgierigheid werken aan zichzelf. Mensen die doelgericht aan de slag gaan op zoek naar verdieping en ontwikkeling. Blij worden van beweging, steeds willen blijven leren en de nieuwe inzichten daadwerkelijk toepassen en daarmee de wereld mooier maken.

Coaching is écht een cadeau voor jezelf.

Ingrid Bijlmakers