Skip to content

Maak jouw persoonlijk ontwikkelplan met behulp van paardenkracht

Wij, Ingrid Bijlmakers (Gretig Coaching) en Tessa Deen (Paardadvies), hebben beiden na achttien jaar ervaring als logopedist, ons paramedisch beroep losgelaten en bundelen speciaal voor deze training POP APK onze (paarden)krachten en coachexpertise, zodat we professionals in de zorg kunnen ondersteunen bij het onderzoeken van hun ambities en vergroten van hun werkplezier. 

Wijzelf, alsook onze klanten, hebben ervaren dat bewust tijd nemen voor zelfreflectie en het maken van concrete actieplannen, richting en positieve energie geeft. En dat het ook erg fijn is als je daar hulp bij krijgt.

“Wow! Bizar! Concreet!

En recht voor zijn raap!

Dat vat mijn dag geloof ik wel samen.

Ik had werkelijk geen idee wat ik kon verwachten van een coachingsdag met paarden, een POP APK…

Zweverig en vaag waren toch echt de eerste woorden die in me opkwamen.

Vooral niks voor dit nuchtere type.

En dit was het beste wat ik had kunnen doen.

Je kan alleen maar jezelf zijn, al het andere filteren deze prachtdieren weg.

En tegelijkertijd krijg je wat je nodig hebt.

In mijn geval voornamelijk een hoop duwtjes in de rug!

En Tessa en Ingrid helpen dan ook nog eens om het om te zetten naar concrete stappen.

Ik sta te trappelen om met dit plan de komende tijd aan de slag te gaan.”

Pauline van Gorp, ergotherapeut

Persoonlijke ontwikkeling

Door de overheid en ook door veel werkgevers wordt het maken van een persoonlijk ontwikkelplan gestimuleerd. Naast analyseren van jouw professioneel handelen is het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan onderdeel van (geaccrediteerde) deskundigheidsbevordering.

Wat wij veel horen is dat er in de praktijk nauwelijks tijd wordt vrijgemaakt om een persoonlijk ontwikkelplan te maken. De interesse en wens zijn er wel, maar deze actie verschuift toch steeds weer naar beneden op de prioriteitenlijst. Daar willen wij graag verandering in brengen.

Als professional wordt van je gevraagd om een zo hoog mogelijk niveau van vakbekwaamheid te behouden en daarom is tijd en energie steken in vakinhoudelijke- én persoonlijke ontwikkeling een vereiste. Werken met een persoonlijk ontwikkelplan helpt je dan om te onderzoeken wat je nog wilt leren en wat je moet doen om je werk goed en met veel plezier te kunnen (blijven) uitvoeren. Een POP helpt je om je ambities waar te maken.

Het heeft invloed op jouw werkgeluk en dit blijft een belangrijk thema, waarop je zelf veel invloed hebt. Jouw actieplan zorgt ervoor dat je kan meegroeien in de huidige ontwikkelingen en veranderingen makkelijker aankunt.

Hoe blijf jij ook de komende jaren jouw werk met passie en plezier doen?

Je kan jouw POP maken in je eentje vanachter je bureau en je kan er ook voor kiezen om dit op een grondige en heel bijzondere manier aan te pakken in de natuur in combinatie met persoonlijke (paarden)coaching.

Paardencoaching

Waarom zou je kiezen voor paardencoaching?

Coaching met paarden is een methode waarbij je leert van de feedback (spiegel) van het paard. Er wordt niet op het paard gereden, maar gewerkt vanaf de grond. Paarden zijn heel sensitief en voelen direct aan wat jij nodig hebt en hun reactie, hun gedrag, geeft jou direct inzicht in welk thema voor jou speelt en vaak spiegelt de reactie van het paard een kraakhelder antwoord op jouw vraag.

Tijdens de individuele coachsessie met de paarden, voorafgaand aan de training POP APK, kijken we waar je nu staat en ontstaat het belangrijkste thema van jouw persoonlijk plan. Deze afspraak met Tessa wordt in overleg met jou gepland.

Tijdens de trainingsdag checken we steeds opnieuw met de paarden of het plan dat je hebt bedacht klopt met wat jij werkelijk wilt. Past het bij jouw talenten? Word je er echt blij van? En wat heb je precies nodig om jouw doelen te bereiken?

De paarden zorgen ervoor dat je het plan niet alleen bedenkt met je hoofd, maar dat je ook gaat voelen wat echt bij jou past. Het paard zal je, zonder oordeel, wijzen op de punten die voor jou van belang zijn in jouw POP. 

Tessa vertaalt de feedback van het paard en we bespreken samen wat dit voor jou betekent. 

Hierdoor ontstaat een POP dat helemaal bij jou past en waar je direct mee aan de slag wilt!

Ruim drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met paardencoaching.

Niet omdat ik ernaar op zoek was, maar omdat ik Tessa sprak en ze me uitnodigde om een keer bij haar langs te komen om haar coachvorm te ervaren.

“Ehmm, nou nee, dank je voor het aanbod.”, was mijn antwoord.

Ik vind paarden prachtige dieren, maar ik vind ze ook groot en spannend.

Op afstand naar deze imposante dieren kijken vond ik meer dan prima.

Tessa lachte en zei: “Je hoeft niet in de wei als je dat niet wilt. Ze spiegelen je toch wel wat op dat moment voor jou nodig is om te ervaren.”

“Huh, écht?”

Oké, dat veranderde de zaak en maakte me wel nieuwsgierig.

En zo geschiedde.

Ik ging licht gespannen naar Nuenen.

Bij aankomst stond Tessa me op te wachten en begeleidde me langs de paarden naar de plek waar we konden zitten en mijn coachvraag konden bespreken.

En toen was het tijd om de paarden aan het werk te zien. Ik stond bij de draad, Tessa ging bij de paarden in de wei en stelde me vragen. Als ik antwoord gaf, gebeurde er van alles bij de paarden. Ik was verbaasd over hoe scherp Tessa het gedrag kon vertalen naar rake inzichten.

Ik geloofde het bijna niet.

Wat een ervaring!

We boekten een volgende afspraak en tijdens de tweede sessie durfde ik na een tijdje, met Tessa heel dichtbij, in de wei te staan. Dat eerste lijfelijke contact met zo’n prachtig dier maakte diepe indruk op me.

Ik was er stil van. En het paard ook…

Ik voelde van alles in mijn lijf.

En ineens was daar die diepe rust.

Een vertrouwen.

Elding ging met haar flank tegen mijn buik staan. Gewoon staan.

Ik kon blijven ademen en ervaren wat dit met je deed.

Tessa stelde vragen en ik antwoordde.

Zij observeerde steeds hoe er werd gereageerd door de paarden. Zo bijzonder.

Om antwoorden te krijgen op belangrijke vragen in het leven is het nodig om je hoofd (denken) en lijf (voelen) te combineren. Dit lukt op een fantastische en soms ook zeer confronterende manier in combinatie met paardencoaching. Het is recht-voor-zijn-raap, je kan er niet omheen en krijgt dus meteen helderheid.

Ingrid Bijlmakers

Training POP APK

In de training POP APK ga je middels (voorbereidende) opdrachten, de individuele paardencoachsessie en de coaching op de trainingsdag zelf, jouw persoonlijke plan concretiseren, zodat jij weet hoe jij de komende maanden invloed kunt uitoefenen op jouw werkgeluk.

Op de trainingsdag ontmoet je de andere drie deelnemers en dan gaan we een hele dag buiten in de natuur aan de slag met opdrachten, de paarden, coachgesprekken en andere werkvormen, zodat jij aan het eind van de dag jouw POP op papier hebt staan.

“Ik heb nog steeds een overweldigend gevoel na de trainingsdag!

Bijzonder dat ik dat lange tijd niet heb kunnen voelen. Echt zo bijzonder!

Nu zorgen dat ik het niet kwijtraak en er goede dingen mee kan doen!”

Tineke Beukers, logopedist

Training POP APK in vogelvlucht: 

1.    onderzoeken en analyseren van jouw unieke talenten (inclusief online talententest)

2.    bepalen van jouw ontwikkelpunten op basis van deze talenten

3.    jouw thema bepalen met behulp van de paarden middels een individuele paardencoachsessie voorafgaand aan de trainingsdag

4.    waardenhiërarchie maken (context werk), dit geeft meer inzicht in de huidige en gewenste werksituatie en het bepalen van actiepunten om werkplezier te vergroten

5.    analyse van het beroepsprofiel, aan welke competenties wil jij extra aandacht besteden in jouw POP

6.    analyse van huidige/ gewenste werksituaties, inclusief energiemanagement

7.    formuleren van actieplan en het POP toetsen aan de intrinsieke motivatie

8.    uitgebreid werkboek/ naslagwerk, inclusief certificaat

Deze training is geaccrediteerd voor

We ontvangen jou met veel plezier in Nuenen (nabij Eindhoven), het domein van Elding, Greifi, Örvi en HákonWe zorgen voor een fijne, veilige en open sfeer waarin persoonlijke groei en plezier centraal staan.

Jouw eigen persoonlijk proces staat voorop, daarom werken we in hele kleine groepen met maximaal 4 deelnemers, 2 coaches en 4 paarden.

De eerstvolgende training POP APK vindt plaats op donderdag 3 september 2020.

Als je deze training liever op een andere dag wilt plannen of als je de training wilt doen met collega’s die je kent, neem gerust contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Mail me voor aanvullende informatie en dan stuur ik je de informatiebrochure toe en neem ik telefonisch contact op om je er alles over te vertellen!

Eén dag.

In de natuur.

Doelgericht aan de slag.

4 cursisten, 2 coaches en 4 paarden.

Jouw persoonlijk proces staat voorop!

Nieuwe inzichten als basis van jouw toekomstplan.

Zet concrete stappen in jouw carrière.

Maak jouw POP.

Met paardenkracht!

Neem voor meer informatie contact met me op, ik vertel je graag meer.

Ingrid

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten