Skip to content

Lichtpuntjes ?

Lichtpuntjes ?

Kaarten, berichtjes, knuffels. Allemaal lichtpuntjes in deze tijd die zo onwerkelijk voelt.

Hoe doe je dat, rouwen?
Ik heb het nog nooit (zo) hoeven doen.
Weet ik veel.

Een hypergevoeligheid die de hele dag aanwezig is. Er wordt gezegd dat dit verandert.
En daar kijk ik nu al naar uit…

Jeetje wat kan een mens herinneringen opslaan in zijn systeem. Hoe de kleinste details in mijn omgeving, een ogenschijnlijk nietszeggende kleine gebeurtenis, een bepaald geluid een directe link kunnen zijn naar die dierbare herinneringen.

En dan ook nog eens dit verlies in een melancholische tijd als deze, waarin ik normaal gesproken op mijn eigen gretige wijze terugblik op het afgelopen jaar en gretige plannen smeed voor het aankomend jaar.

En nu zit ik hier in mijn eigen bubbel en kan ik me er niet toe zetten.
Plannen…

Dit jaar is het anders, dacht ik eind 2019.
Dit jaar doe ik het anders, zei ik eind 2019.

En het is ook bijzonder om te ervaren wat dit verlies mij (nu al) brengt. De krachtige thema’s ‘controle en overgave’ kwamen de afgelopen maanden tijdens mijn intervisie en opleiding al meerdere voorbij en deze mag ik nu blijkbaar ook doortrekken naar mijn privéleven.

Och ja, waarom ook niet?
Huppakee, volledig onderdompelen Ingrid!
Niks half doen, dat zeg ik altijd…
Gretig as ever!

Overgave aan dat wat er nu is.
Dat is wat mij te doen staat.

Geen (volledige) controle, maar verduren, leren en ervaren. Dat meenemen in mijn persoonlijke groeiproces, dat op de valreep van 2019 een extra diepe laag heeft aangetikt.

Zo zie je maar dat je prima gretige plannen kunt smeden, maar er altijd een paar lege pagina’s zijn voor de onverwachte levenslessen…

? Ingrid

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten