Skip to content

Een nieuw verhaal

Ik schrijf deze inspiratiemail tussen de verhuisdozen in een fris geschilderd nieuw huis!

Mijn jaar is begonnen met een verhuizing. Ik woon samen met Joost op een prachtige, nieuwe plek.

De gretige (team)coachafspraken gaan gewoon door en ik kwam tijdens de voorbereiding van een coachsessie dit schema tegen en ik wist meteen: “Dit wordt het onderwerp van mijn eerstvolgende inspiratiemail!”

Ik vind het een toffe sport om elke maand weer iets te vinden waarmee jij praktisch aan de slag kan, zodat ook jij van zelfreflectie en jezelf coachen net zo’n feestje maakt als ik 😉

Oh, en ook een grote dank voor de Pantoums die ik heb mogen ontvangen naar aanleiding van de inspiratiemail van 1 januari. Mooie inzichten!! Het is echt zo leuk om dat persoonlijke lijntje met jullie te hebben! Dus dank je wel dat je deze mails leest en dat je de tijd neemt om erop te reageren. Dat motiveert mij om elke maand iets waardevols te sturen.

Deze maand ontvang je weer een praktische werkvorm. Een oefening om je overtuigingen en gevoelens over je rol/ positie/ situatie in het verleden en het heden nader te onderzoeken en je vandaag nog met je nieuwe toekomstverhaal te verbinden.

In de verschillende coachopleidingen heb ik al vaker gewerkt met de (bijzondere) kracht van tijdlijnen. De film van je leven kan je op bepaalde gebieden weergeven, terugspoelen, ernaar kijken, vertragen, versnellen en steeds waarnemen wat er in jouw lijf gebeurt.

Spelen met het voelen, kijken en luisteren naar jouw verhaal kan je helpen om tot inzicht te komen in wat je graag (niet meer) wilt.

Deze analyse en reflectie helpen je ook om te beseffen dat jij altijd degene bent die je verhaal een wending kan geven. Jij bent toch echt zelf de regisseur en je mag tijd nemen om af te stemmen op jouw gewenste verhaal.

Ons lichaam blijft in zulk soort oefeningen een bijzonder instrument!

Hoe we ervaringen opslaan in ons lijf en dat we dat op een soort van interne tijdlijn doen.

Hoe dit onze keuzes in het heden en de plannen voor de toekomst beïnvloedt!

Het gaat te ver om hier nu nog veel meer over te vertellen, maar de wijsheid van het lichaam gaat gegarandeerd nog een aantal keren voorbijkomen in deze inspiratiemails. Ik ga namelijk een training volgen om mijn ervaring, bewustzijn en expertise op dit vlak te vergroten. Daarover vertel ik nog iets meer aan het eind van deze mail.

Oké, eerst de oefening van deze maand!

Ga zitten op een fijne, sfeervolle plek en pak pen en papier erbij.

Neem een rol in gedachten die jij in je leven vervult en waar je graag een moment bij stil wil staan of waar je een groeistap in wenst (denk aan je rol als partner, vriend(in), moeder/ vader, collega, baas/ leidinggevende, dochter/ zoon, etc.) en vul het onderstaande schema in.

Je kan het in heel korte zinnen invullen of in verhalende vorm.

Kies wat voor jou werkt!

schema

 

Ik ga deze oefening doen met een heel team!
#experiment


Zij mogen allemaal contact maken met hun geschiedenis in dit team. Er is nogal wat gebeurd in de afgelopen jaren…

Ze mogen nadenken over hoe het was, hoe het nu gaat en hoe ze graag zouden willen dat het is.

Eenieder gaat dit eerst voor zichzelf invullen, daarna in kleine groepjes uitwisselen en de highlights van de groep delen ze met het hele team.

Op basis hiervan formuleren ze een paar concrete acties.

Ik ben heel benieuwd wat er in deze teamsessie naar boven komt!

Tip: neem deze oefening gerust mee naar jouw team.

De oefening komt uit het boek: ‘Het waarderend Werkboek, appreciative inquiry in de praktijk’ van Robbert Masselink en Jelmer IJbema.

Ik ga weer verder met kasten inruimen, de nieuwe buurt verkennen en op 1 maart zie je mij weer verschijnen!

Laat je me nog even weten wat jij meeneemt uit deze inspiratiemail?
Vind ik tof.

En mocht je specifieke wensen hebben, waarover de Gretig Inspiratiemail zou mogen gaan, stuur me een mail of WhatsApp. Dan neem ik dat zeker mee!

Let’s inspire 😊

Ben en blijf gretig!
Ingrid

 

En ja, ik zou je nog iets vertellen over de training die ik ga volgen!

Ik ga dit jaar starten met een gave bewustzijnstraining door Ine Louwers, speciaal voor coaches en therapeuten. Voor mensen die intensief met andere mensen werken.

De deuren gaan bijna open voor deze praktische training!

En misschien treffen wij elkaar daar als jij ook coach of therapeut bent!

Het werken met de wijsheid van het lichaam als coach/ therapeut.

  • Hoe (goed) ben je verbonden met je lijf?
  • Hoe zet jij jouw eigen lijf in tijdens coaching/ therapie?
  • Wat zijn jouw eigen thema’s?
  • Wat neem je waar in contact met de ander? Waar beweeg je van weg?
  • Wat is van mij en wat is van de ander? Hoe kan je dat onderscheid maken?
  • Hoe werkt dat met intuïtie, dingen aanvoelen? Hoe gebruik je je intuïtie in je werk?
  • Hoe blijf jij goed gecentreerd in je lijf als je intensief met mensen werkt?
  • Hoe werk je met stilte, energie, aanraking?
  • Hoe kan je de diepere processen bij je cliënten begeleiden?
  • Hoe maak je gebruik van de kennis van de kosmische wetten in in coaching?


Ine is al jaren mijn mentor/ coach en binnenkort dus ook mijn trainer 😊.
Een zeer fijne, inspirerende, wijze vrouw, waar ik ook vanuit mijn praktijk veel mensen naar doorverwijs.


Ze gaat met een kleine groep van maximaal 10 coaches en therapeuten aan het werk in een halfjaartraject en daar wil ik bij zijn :)

Wil jij hier ook meer over weten?
Mail haar op inelouwers@live.nl of stuur een bericht naar 06 23 81 16 51, dan neemt zij contact met je op.

Haar website ‘Nieuwe Blik’ wordt ‘as we speak’ aangepast, dus mailen of bellen is het makkelijkst.

De live-dagen vinden plaats op vier zaterdagen (in april, juni, september, november) bij mijn eigen favoriete hotspot ‘Het Buitenhuys Gennep’ in Eindhoven. Tussendoor zijn er incheck-, uitwisselings- en intervisiemomenten.

Ik verheug me erop!

Let’s grow. Never stop learning! :)

Tot volgende maand,
Ingrid

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten