Skip to content

“Dit meen je niet! Echt? Kan dit?”

Ze komt in het coachtraject tot inzicht dat ze helemaal niet weg wil bij haar huidige werkgever.

Haar verbaasde blik zal ik niet snel vergeten!

Dit loopbaantraject was ze begonnen, omdat ze voelde dat ze niet meer op haar plek zat. Deze functie gaf haar al een paar jaar niet meer die fijne energie. Misschien kwam dat, omdat ze er al zo lang werkte.

En de laatste jaren waren er veel veranderingen geweest in het team, in haar takenpakket en haar rol. Door haar specialisme had ze werkelijk geen idee welke switch ze überhaupt zou kunnen maken, dat maakte haar onrustig.

Met haar leidinggevende deelde ze hoe ze zich voelde en deze gaf haar groot gelijk om tijd en energie te steken in het onderzoeken van een volgende stap in haar carrière.

We startten met het maken van haar persoonsprofiel. Een zeer grondige persoonlijke analyse aan de hand van video’s en coachgesprekken vol verrassende opdrachten en vragen.

Tijdens het tweede coachgesprek gebeurde het. Na de oefening, waarin ze de flow-momenten in verschillende contexten had geanalyseerd, keek ze me aan en zei ze:

“Ingrid, ik heb jarenlang projecten naar me toegetrokken die niet bij mijn takenpakket horen en ik zie nu pas hoe dit mijn functie en rol heeft veranderd. Ik ga mijn inzichten bespreken met mijn leidinggevende, want ik wil die flow-momenten weer terug.”

In het volgende gesprek, vertelde ze dat ze had besloten om voorlopig in haar huidige functie te blijven en ze haar persoonsprofiel als leidraad had gebruikt voor de herinrichting van haar takenpakket. Haar leidinggevende was dolblij met haar besluit.

Ze wenste door te gaan met dit traject, omdat ze wel nieuwsgierig was welke functiemogelijkheden er naar boven zouden komen. Want misschien zou ze ooit toch een switch willen maken en dan kon ze deze werkwijze gebruiken.

En dit is waarom het investeren in dit Happy-at-Work-loopbaantraject een duurzame investering is.

De meeste mensen bekleden in hun werkende leven meerdere functies en als je eenmaal zo’n intensief traject hebt gevolgd, kan je aan de hand van deze werkwijze en jouw werkboek vol vertrouwen weer een volgende goede keuze maken. Je weet immers hoe het werkt.

Het loopbaantraject is nu bijna afgerond en ik vind het een heerlijk gevoel dat mensen vanuit ontspanning en nieuwsgierigheid een coachtraject volgen.

Mijn tip aan jou is dan ook, dat je niet wacht totdat je het echt niet meer ziet zitten op je werk en alle energie verdwenen is, maar dat je preventief nadenkt over jouw toekomst, je wensen en verlangens op het gebied van werk.

Happy at Work zijn is echt goud waard!

Wil je meer informatie over de methodiek ‘In negen stappen naar werk dat echt bij je past’, neem dan vrijblijvend contact op met een van de 12 coaches, waar jij een goed gevoel bij hebt. Check onze website!

Happy groet,
Ingrid Bijlmakers

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten