Skip to content

Before you assume, try asking. Gretig Coaching

Beforeyouassumetryasking

“Nee, dat vindt hij niet leuk.” “Ik weet zeker dat zij daar vragen over gaat stellen.” “Ze zullen wel denken, dat…” “Hier zit echt niemand op te wachten.

Er vanuit gaan dat je weet wat iemand bedoelt of zelf invullen wat een ánder ergens van vindt, dat doen we zo ontzettend vaak. Hiermee vergroten we de kans op miscommunicatie, want we kunnen niet weten wat iemand anders denkt of vindt. Dat moet je toch echt navragen.

Iedereen koppelt informatie aan elkaar op basis van zijn eigen ervaringen, herinneringen, karaktereigenschappen, fysiologie, waarden, normen, etc. en deze combinatie is voor íedereen anders. We zijn allemaal uniek. Er is geen enkele kopie van jou op deze wereld die precies hetzelfde meemaakt als jij en dezelfde mensen treft en zijn leven invult volgens jouw visie.

Dat betekent dat je er ook vanuit mag gaan dat niemand hetzelfde dènkt als jij. Als je merkt dat je dingen gaat invullen voor de ander, stel jezelf dan de vraag: “Heeft die persoon dat letterlijk zo gezegd?” Zo niet, dan verzin jij het dus zelf!

Je bespaart enorm veel energie als je stopt met invullen voor een ander en je houdt bij de feiten. Succes! ‪#‎lifewillneverbethesame‬ ‪#‎nivea‬ ‪#‎filters‬ ‪#‎communicatie‬ ‪#‎gretig‬ ‪#‎coaching‬

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten