Skip to content

Als je door de beren het bos niet meer ziet. Gretig Coaching

Als je door de beren het bos niet meer ziet

Ik had een gesprek met iemand die (gelukkig!) bewust deze contaminatie gebruikte en ik moest lachen, want hier zit absoluut een kern van waarheid in!

Sommige mensen houden onvoldoende zicht op hun doel of komen gewoonweg niet in actie, omdat ze steeds maar weer beren op de weg zien.

Het verlamt je, het verlegt je focus naar andere dingen, vaak naar details en meestal met als resultaat dat je jezelf frustreert omdat je jouw doel(en) niet haalt.

Als je gezegend bent met het talent om altijd voorbij de beren te kijken (of ze niet eens ziet) en steeds contact houdt met wat jij wilt, dan is het makkelijker om jezelf te motiveren en te sturen om in actie te komen. Jij weet dan namelijk áltijd waarvoor je het doet, je kent jouw hogere doel en dat zorgt voor goede focus.

Maar ook hier zitten haken en ogen aan, want als je steeds precies helder voor je ziet hoe het eindresultaat zal zijn, dan is er gevaar, dat je in je enthousiasme op weg daar naartoe, de tussenliggende stappen onderschat. Je kunt je voorstellen dat dit vervolgens weer zorgt voor andere klachten en problemen, zoals het overzicht kwijtraken, te hard aan het werk gaan en daardoor emotioneel, fysiek en mentaal uitgeblust raken.

Hoe het voor jou ook is, het is gebleken dat mensen die succesvol zijn áltijd beginnen met een duidelijk einddoel voor ogen. Zij nemen voldoende tijd om dit resultaat volledig in kaart te brengen, ze betrekken al hun zintuigen erbij, zodat ze letterlijk kunnen voelen, zien, horen, ruiken en proeven hoe het zal zijn als ze hun doel hebben bereikt. Ja, ze onderzoeken ook hun beren, halen daar de onderliggende boodschap uit en gaan dan vooral dóen, experimenteren, prioriteiten stellen en steeds weer bijsturen.

En nog zo’n gouden tip: deel jouw einddoel met anderen! Getuigen creëren is ook zo’n motor om gefocust te blijven op de dingen die jij graag wilt bereiken. Let dan ook op de formulering, want alleen positief geformuleerde doelen bereiken de eindstreep.

Blijven jouw beren steeds maar in het bos aanwezig en heb je behoefte aan het onderzoeken van hun boodschap? Be my guest. Misschien kunnen ze naar een ander bos, zodat jij jouw weg weer kunt zien…of zoiets…

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten