Skip to content

Aardig zijn is goed voor je. Gretig Coaching

Zowel aardig zijn voor jezelf als voor de ander is echt goed voor je (gezondheid).

Als jij je blij en gelukkig voelt, dan wordt jouw limbische systeem (emotionele netwerk in je brein) gestimuleerd en wordt een keten in gang gezet die weer andere gelukkige gedachten en gevoelens oproept (ja, let op, dit geldt dus ook voor de tegenovergestelde emoties!).

De geluksstoffen die vrijkomen stimuleren de aanmaak van zenuwverbindingen, waardoor je dat happy-netwerk in je brein versterkt en je er steeds makkelijk(er) contact mee kunt maken. Er is inmiddels bewezen dat je daarmee echt de chemie en structuur van je hersenen verandert (neuroplasticiteit)!

Dus;
Hoe verwen jij jezelf?
Wat doe jij om jezelf te laten glimlachen?
Wat doe jij om jezelf trots te laten voelen?
Wanneer geef jij jezelf een compliment?
Hoe vier jij jouw eigen feestjes?

Ongeveer vier jaar geleden kwam ik erachter dat ik dit nauwelijks deed.
Ik was absoluut tevreden over wat ik voor elkaar kreeg en de manier waarop, maar ik schonk geen of onvoldoende aandacht aan mijn grote en kleine successen.

Ik merk nu het verschil in hoe blij en tevreden ik me voel, de positieve invloed op mijn zelfvertrouwen en hoe ik mezelf steeds makkelijker motiveer om dingen die ik wil doen ook echt aan te pakken. Het effect van heel aardig zijn voor jezelf en successen vieren is echt verrassend. Probeer het maar eens uit!

Mocht je liever gaan zitten wachten totdat de ander aardig voor je is (precies op dat juiste moment en de manier waarop jij dat graag wilt), dan kan ik je vertellen dat je teleurgesteld zult worden. We strooien gewoon niet met complimenten en schouderklopjes. Hoe graag ik dat ook anders zou willen zien…

Nou, dat brengt me op een idee! Laten we hierin dan verandering brengen. Gewoon vanaf nu!

Geef elke dag iemand een compliment. De caissière, de buschauffeur, je collega, je vader, vriend, buurvrouw, de schrijver van dat toffe boek dat je aan het lezen bent, je kapper, je partner, je neef, je zwager, je boekhouder, de enquêteur, de persoon voor je in de rij, jezelf! Gewoon iets kleins (of groots), iets dat je opvalt en merk op wat dat met jou doet.

Ik geef je nu in ieder geval een dik compliment dat je dit blog helemaal gelezen hebt. Dat vind ik echt heel tof van je! Ik schrijf het met veel plezier, voor jou!

Thanks topper
Ingrid

Wil jij elke 1e van de maand als éérste mijn inspiratiemail ontvangen? Laat ‘m mij dan bij jou bezorgen!

Meld je hieronder aan en dan plof ik elke 1e van de maand vroeg in de ochtend op jouw digitale deurmat!

Waardevolle inspiratie gegarandeerd!

Als je al ingeschreven staat, dan kan het lijken alsof er niets gebeurt bij nieuwe inschrijving.
Het goede nieuws: Je wordt dan al wel op de hoogte gehouden!

Vergelijkbare berichten

Laatste berichten